Близько півсотні школярів стали слухачами VI очної аерокосмічної школи

31 Грудня 2014 17:09

Science-symbolУ ході триденної програми Школи діти на власні очі побачили, як на заводі збирають справжні ракети, дізналися про особливості їхніх двигунів і попрактикувалися у знаннях з астрономії та фізики. Загалом VI очна аерокосмічна школа зібрала близько півсотні школярів 7-11 класів з семи міст і районів Дніпропетровщини. Про це повідомляє сайт ОДА.

  Перший день навчання у Школі учні присвятили відвідинам лабораторії двигунобудування та кафедри проектування, конструкцій летальних апаратів і систем автоматичного управління фізико-технічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Тут юним конструкторам розповіли, як працюють вузли двигунів, що виводять ракети на орбіту.
Наступного для дітей провели екскурсії до Південного машинобудівного заводу імені Олександра Макарова та музею космонавтики Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій.
Заключний день Школи учні провели в національному центрі аерокосмічної освіти молоді України, де отримали майстер-клас із виготовлення макетів ракет.
Уперше очну аерокосмічну школу провели у 2011 році. Відтоді такий курс лекційних і практичних занять проходить двічі на рік. Учасниками очної Школи, як правило, є діти – слухачі віртуальної аерокосмічної школи.

Джерело: сайт ОДА