На Дніпропетровщині соціальні виплати у січні будуть сплачені вчасно та у повному обсязі

13 Січня 2015 14:58

125912184d27b82c92a9e97af2c012fcДо Дніпропетровщини надійшли кошти на фінансування І періоду січня 2015 року державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям взамін аліментів та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу. 212,2 млн грн, що надійшли до регіону, – це 100% від потреби. Про це повідомляє  сайт ОДА.

Найближчим часом ці кошти будуть зараховані на власні рахунки отримувачів. Наразі до 16 січня департаментом формуються пропозиції по ІІ траншу коштів. До нього увійдуть всі ті, хто подав документи вже у січні. Відповідна робота проходить згідно з графіками виплат.
Державна допомога сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасова державна допомога дітям взамін аліментів фінансується за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенцій до місцевих бюджетів.
Всі види державної допомоги призначаються та виплачуються органами праці та соціального захисту населення. Рішення про призначення або відмову в призначенні допомог приймається протягом десяти днів з дня подання заяви та усіх необхідних документів. У разі, коли не додані всі необхідні документи, вони можуть бути додатні додатково протягом місяця (для інвалідів не пізніше 3 місяців).
На виплату державної допомоги сім’ям з дітьми кошти надходять у вигляді субвенції з державного бюджету двічі на місяць.
Отримані місцевими бюджетами суми субвенцій перераховуються протягом одного операційного дня на рахунки головних розпорядників коштів, відкриті в територіальних управліннях Державної казначейської служби, для здійснення відповідних видатків. Головні розпорядники коштів здійснюють у 5-ти денний строк виплату допомоги отримувачам через банківські установи та поштові відділення.

 

 

Джерело: сайт ОДА