Понад 200 студентів Дніпропетровщини прийшли на Водохрещенські купання

20 Січня 2015 22:45

_1_142177160369826-271EЗдійснити традиційний обряд на Водохрещу прийшли й молоді батьки з дітьми. Усіх присутніх частували гарячим чаєм та смачним печивом. Про це повідомляє  сайт ОДА. 
«Сьогодні, в цей великий день Хрещення Господнього, відбудеться освячення води в нашій річці Дніпрі. У цьому заході бере активну участь молодь, і я цьому дуже тішуся, адже люди повинні бути і тілом, і духом завжди здорові. З кожним роком на такі великі свята молоді являється все більше. І дуже приємно, що залучають до цього ще маленьких діточок», – розповідає настоятель храму Святого Георгія Побідоносця, ректор Дніпропетровської духовної семінарії, протоієрей Орест Юнак.
Після традиційного молебню розпочалися купання. Щоб зануритись в йорданську купель люди вишукувались у невеличку чергу. Мешканка Дніпропетровська Ольга розповідає, що сьогодні вперше стала учасницею релігійного свята:
«Було дуже холодно, але мені сподобалось. Купалася я вперше. Цьогоріч погода дуже тепла і я вирішила спробувати. Наступного року продовжу цю традицію», – ділиться враженнями дівчина.

Цього ж дня освячену воду відвезли у лікарні Дніпропетровська, де на лікуванні перебувають поранені у зоні АТО військові.

Джерело: сайт ОДА