196 медалей вибороли дніпропетровські спортсмени у 2014 році.

22 Січня 2015 11:52

images196 медалей різного ґатунку вибороли дніпропетровські спортсмени у 2014 році на чемпіонатах Європи та світу з олімпійських та не олімпійських видів спорту. Про це повідомляє  сайт міськради.

Серед найкращих минулорічних досягнень дніпропетровських спортсменів  – перемога Богдана Нікішина на черговому етапі Кубку Світу з фехтування на шпагах. Спортсмен у фіналі переміг французького спортсмена з рахунком 15:11. Це вже третій етап Кубку Світу, який виграв фехтувальник у 2014 році. Наталя Довгодько стала чемпіонкою з  академічного веслування на ХХVІ Всесвітній літній Універсіаді, на цій же Універсіаді Андрій Говоров став чемпіоном  з плавання (50 метрів батерфляєм).
На чемпіонаті Європи у Німеччині легкоатлетка Анна Ярощук виборола 2 золоті медалі. Артем Іванов перший з шахістів Дніпропетровська зумів завоювати міжнародний титул на турнірах серед дорослих. У чемпіонаті за швейцарською системою з 9 турів він набрав 14 очок, що дозволило йому зайняти перше місце. У Мінську на чемпіонаті Європи з сучасного п’ятиборства серед юніорів Владислав Міщенко посів І місце і тим самим приніс національній збірній України другу за рахунком медаль на цьому змаганні. На чемпіонаті Світу з ракетомодельного спорту серед юніорів та дорослих золоту медаль здобув Олександр Головін, дві срібні  – Олександр Лашко та Кирило Проценко, зазначають в управлінні.
На юнацькому чемпіонаті Європи з воднолижного спорту до 14 та до 17 років Данило Фільченко завоював золото у фігурному катанні у юнаків до 17 років, бронзу – у стрибках з трампліну, срібло – у багатоборстві. Олександр Самойлов отримав срібну нагороду у фігурному катанні. Андрій Говоров  здобув бронзову медаль на чемпіонаті Європи з плавання.Він же  на дистанції 50 метрів батерфляй з результатом 22,49 секунди завоював бронзову нагороду на Чемпіонаті світу в Катарі.