У Дніпропетровську відкрилася виставка криворізького митця Петра Ситника

27 Січня 2015 10:10

ghgghhghghg_largeВиставку «Петро Ситник… живопис, графіка», приурочену до 75-річчя від дня народження художника, можна переглянути у Дніпропетровському художньому музеї до 15 лютого 2015 року. Про це повідомляє  сайт ОДА.
Значна кількість експонованих на виставці робіт виконана в живописній техніці. Кольорові пейзажі і натюрморти сповнені поезії та відчуття любові до рідного краю. Деякі твори передають спокійну велич і красу природи, інші – емоційно відтворюють вируюче життя Криворіжжя.
Творчість Петра Ситника (1939-1999) була відома глядачам ще з 1963 року, коли він почав брати участь у міських, обласних, республіканських, міжнародних виставках. Митець став майстром станкової оригінальної та друкованої графіки, живопису, монументального та декоративного мистецтва.
Значної майстерності Павло Ситник досяг у графічному мистецтві. Його ліногравюри, що відображають промислові мотиви Криворіжжя, вулиці міст України, сільські краєвиди, виконані впевненими лініями, що сприймаються як витончене мереживо. В них поєднується монументальність з лірикою. Образне і стилістичне рішення робіт художника подано на високому професійному рівні.
Твори Петра Ситника зберігаються в Дніпропетровському художньому музеї, музеях України, в приватних колекціях багатьох країн світу.
Виставку «Петро Ситник… живопис, графіка» можна відвідати за адресою вул. Шевченка, 21 з 10.00 до 17.30 (каса до 17.00). Вихідні – понеділок, вівторок.

Джерело: сайт ОДА