Родини учасників АТО можуть отримати компенсацію на оплату житлово-комунальних послуг.

2 Лютого 2015 20:37

th_gerbУ Дніпропетровську з 1 лютого родини учасників антитерористичної операції можуть отримати адресну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомляє  сайт міськради.  

 Зазначена допомога поширюється на учасників АТО та членів їх сімей  – чоловіків, дружин, неповнолітніх дітей та непрацездатних батьків. Оскільки на сьогодні у жодного бійця немає посвідчення учасника бойових дій, їх родинам за наявності спеціальної довідки, 100% за комунальні послуги сплачуватиме міський бюджет. Після отримання воїном посвідчення учасника бойових дій, 75 % суми сплачуватиме держава, 25 % – міський бюджет. Зазначена адресна допомога передбачена спеціальною міською програмою, прийнятою депутатами у листопаді минулого року.

На компенсацію у міському бюджеті заплановано 11 мільйонів 925 тисяч гривень.Дана сума визначена виходячи із середніх витрат родини на житлово-комунальні послуги і передбачена для 3 тисяч дніпропетровських бійців, які зараз воюють. Якщо ж  їх кількість збільшуватиметься і буде потреба у додатковому фінансуванні програми – депутатський корпус  перегляне документ і додасть коштів.

Для отримання адресної допомоги будь-кому із членів родини учасника АТО необхідно звернутись до районного управління праці та соціального захисту за місцем реєстрації бійця. При собі слід мати копію паспорта учасника АТО, копію його ідентифікаційного коду, довідку про участь у проведенні антитерористичної операції, видану уповноваженим органом, довідку про склад сім’ї та номери особових рахунків за житлово-комунальні послуги. Для призначення адресної допомоги управління праці та соціального захисту населення районних  у місті рад створило комісію, рішенням якої і призначається компенсація. Комісія розглядає заяви протягом 10 днів з дня їх отримання та інформує заявника про результати. Адресна допомога призначається з місяця подачі заяви, а для заявників, які подадуть заяви у лютому – з січня 2015 року.