Дніпропетровщина – одна з перших в Україні за кількістю переселенців

10 Лютого 2015 22:42

22c02097e4438bd2f2f3fe4a6a3ab0e1_XLСьогодні у регіоні нараховується близько 87 тис осіб, які переїхали з Донецької та Луганської областей, а також Криму. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

Із загальної кількості переселенців вдалося розселити близько 20 тис осіб. Інші влаштувалися у родичів або знайшли помешкання самостійно.
Для людей, які приїжджали в регіон та не мали змоги зупинитися у родичів, органи влади надавали місця в комунальних гуртожитках, санаторіях, готелях тощо. 88 інвалідів влаштовані у спеціалізовані будинки-інтернати, де вони живуть на повному державному забезпеченні.

Наразі можливості по розселенню в регіоні практично вичерпані – вільних місць майже не залишилось. Тому Дніпропетровщина сьогодні розглядається як транзитний регіон.
Усіх тих, хто вимушений покинути свої домівки на Донеччині та Луганщині, тут розміщуєть тимчасово, з’ясовують  першочергові потреби. Потім для надання постійного місця проживання переселенців направляють до сусідніх областей. З лютого відновлена систем надання квот на безкоштовний переїзд переселенців залізницею.

Джерело: сайт ОДА