Громади Дніпропетровщини самостійно залучили гроші аби отримати якісну питну воду

10 Лютого 2015 22:23

3627_minВ рамках реалізації швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO на території села Любимівка Солонянського  району  буде побудовано понад 6,3 км водопровідних мереж. Про це повідомляє  сайт облради.

 Це дозволить забезпечити якісною питною водою усіх жителів села. Загальна вартість робіт становить 986 тис. грн. З яких по 250 тис. грн. виділять обласна рада та міжнародні партнери, решта суми – внесок місцевих бюджетів та громади.

Регулярне постачання питної води необхідно для нормального життя та комфортного побуту. Але є населені пункти, такі як Любимівка, що досі не мали водопроводу. Вже зараз села «дозріли» до того, щоб самостійно залучати соціальні інвестиції та провідний досвід у сфері водопостачання. І вже є практичні зрушення в цьому напрямку – зовсім скоро кожний будинок тут буде з водою. Майбутній водопровід стане результатом активності громади Любимівки, підтримки обласної ради та наших міжнародних партнерів.

Башмачанська сільська рада, на території якої знаходиться село Любимівка, стала учасником Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO в 2014 році. За гроші громади та бюджету сільської ради вже проведені початкові роботи – пробурена свердловина та відведена земельна ділянка для її обслуговування.

Загалом відібрано 5 сільських громад у Солонянському, Синельниківському, Павлоградському та Софіївському районах, де на основі співфінансування будуть вирішені проблеми забезпечення питною водою.