До Дніпропетровська прибули 130 людей, яких евакуювали з зони АТО

12 Лютого 2015 11:54

_1_142373374659424-385A130 людей прибули до Дніпропетровська з Донецька та Горлівки. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

«Коли ми відпрацьовували всі організаційні моменти, необхідно було щоб ті, хто вирішив покинути Донбас, одночасно зібралися в одному місці. Для цього велися переговори. Ми просили, щоб нам надали можливість вивезти мирних мешканців «зеленим коридором», – розповів радник губернатора Борис Трейгерман. – Сьогодні нам вдалося допомогти людям, які щодня засинали та просиналися у страху, що якась куля чи ракета потрапить у їх дім. Усі ми віримо, що мир переможе нікому не потрібну війну, і люди повернуться додому».
Вивезти людей з зони обстрілів вдалось завдяки співпраці з міжнародною організацією «Joint». Серед тих, кого вдалося евакуювати, 22 дитини (з них 7 – віком до 5 років) та 70 людей віком старше 55 років (з них 80 і старше – 9 осіб). Усі вони зазначають, що раді тому, що їм допомогли покинути небезпечні території та облаштуватися на новому місці. Мріють вимушені переселенці про мир та найближче повернення до рідних домівок.
Дівчинка Ліля, яка приїхала разом із батьками, розповіла, що звуки пострілів у її рідному Донецьку не вщухають. Через це вона вже тривалий час не виходила на вулицю.
«Ми приїхали сюди відпочити від війни», – сказала вона.
По прибуттю до Дніпропетровська усіх людей, які прибули, нагодували та розселили по санаторіях Павлограду та Запоріжжя.

Джерело: сайт ОДА.