Містян закликають не використовувати бездимохідні газові водонагрівачі.

12 Лютого 2015 12:13

th_gazovaya kolonkaНе використовувати бездимохідні газові водонагрівачі і дотримуватися правил користування газовими приладами у побуті закликав мешканців під час прямої телефонної лінії перший заступник голови правління-головний інженер ПАТ «Дніпрогаз» Юрій Безпрозваний. Про це повідомляє  сайт міськради.  

«Використання бездимохідних газових водонагрівачів з відводом продуктів згоряння у приміщення призводить до отруєння чадним газом. На жаль, останнім часом таких отруєнь стало більше. 24 січня стався нещасний випадок у житловому будинку по вулиці Погребняка, де від отруєння чадним газом загинули двоє 2 людей. Трагедія сталася через самовільний монтаж газового проточного водонагрівача з відводом продуктів згоряння у приміщення кухні. Експлуатація такого обладнання призводить до перевищення вмісту окису вуглецю у закритих приміщеннях і як наслідок – нещасних випадків», – сказав Юрій Безпрозваний.
За його словами, експлуатація бездимохідних газових водонагрівачів з відводом продуктів згоряння в приміщення є грубим порушенням чинного законодавства. «Далеко не всі споживачі приймають це до уваги, наражаючи на небезпеку себе і своїх близьких. При виявленні фахівцями «Дніпрогазу» зазначених водонагрівачів, змушені будемо припиняти газопостачання таких приладів.Загалом перевірки газових приладів  проводяться планово, а також на вимогу абонентів», – додав Юрій Безпрозваний.
Як зазначив в.о. начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Владислав Грицай, підрядні організації регулярно проводять перевірки систем димовентиляційних каналів та газового обладнання. «Під час таких перевірок пічники звертають особливу увагу у тому числі на правильне улаштування у димовентканалах витяжної вентиляції, самовільне встановлення газових приладів і супутникових антен на оголовках димовентиляційних каналів, оскільки робити це заборонено», – наголосив Владислав Грицай. Він додав, що у разі виявлення таких порушень власникам квартир надається припис для їх усунення, а житлово-експлуатаційні підприємства складають  і подають до «Дніпрогазу» акт про порушення.