До Дня Святого Валентина школярі та молодь Дніпропетровщини передали бійцям АТО 200 тістечок та близько 300 «валентинок» і подарунків

13 Лютого 2015 20:47

_1_14237756626010-109AМаленькі мешканці Дніпропетровщини підготували для бійців української армії цілу купу подарунків. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

Понад 200 «валентинок» ручної роботи, різнокольорові рушники, серця-обереги та інші поробки – усе це вихованці Дніпропетровської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів №4 вже передали волонтерам. Крім того, учні одного з профтехучилищ області спекли для захисників України 200 глазурованих тістечок. Волонтери кажуть, що всі подарунки солдати отримають вчасно, саме до свята.
«На всі ці дитячі дарунки солдати реагують чудово, наче самі як діти. Усі речі носять із собою, а малюнки вкладають до бронежилетів. Про таку кількість «валентинок» і подарунків ми їх не попереджували. Думаю, це стане для них справжнім сюрпризом, якому вони дуже зрадіють», – розповідає волонтер Руслан Мороз.
До виготовлення листівок приєдналися понад 200 учнів Дніпропетровської санаторної школи-інтернату №4. «Валентики» робили за власним дизайном. У роботі юні майстри використали кольоровий папір, нитки, стрічки, бісер і картон. Різні на вигляд листівки вмістили в собі однакові за змістом побажання для солдат – повернутися живими та з перемогою.
Крім «валентинок» бійці отримають також різнокольорові рушники, жовто-блакитні плетені браслети та серця і мішечки-талісмани. Шестикласниця Софія про технологію створення оберегів розповідає не відволікаючись від роботи:
«Тут у мене чебрець, м’ята і ромашка. Їх я закладаю всередину сердець та мішечків. Виходить такий от оберег, який може ще й заспокоїти. Туди ми ще можемо покласти ладан, адже він священний і також буду берегти воїнів», – упевнена дівчинка.
Від молоді Дніпропетровщини бійці української армії незабаром отримають 200 свіжих тістечок. Їх власноруч приготували учні Дніпропетровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу.
«Це була спільна ідея – приготувати кекси для солдат. Зробили скільки і планували, рівно 200 тістечок. Думаю, ми з друзями добре попрацювали, вклали сюди душу, а головне – любов», – зазначив учень ІІ курсу Центру, майбутній повар-кондитер Станіслав.
Солодку випічку також передали волонтерам. Смаколики доставлять бійцям на передову вже на цих вихідних.

Джерело: сайт ОДА