У центрах соціальних служб надають психологічну допомогу воїнам, що повернулись з АТО.

13 Лютого 2015 21:18

th_telefon doviruУ районних центрах соціальних служб для сім’ї дітей та молоді надають психологічну допомогу воїнам, що повернулись  з антитерористичної операції. Про це повідомляє  сайт міськради.

 Зважаючи на те, що зараз в країні фактично йде війна, багато чоловіків повертаються у стані стресу через пережиті жахи війни, поранення, втрату друзів. Таким людям адаптуватися у мирному житті вкрай важко, багатьом потрібна спеціалізована допомога. Тож воїнів та їх родини закликають звертатися на телефони довіри 749-68-06.

Телефонами довіри можуть користуватися не тільки дніпропетровці, а й ті, хто зараз знаходиться у місті на лікуванні. У разі, якщо клієнту, який звернувся на телефон довіри буде потрібна додаткова психологічна допомога, його направлять до психолога у районний центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді за місцем мешкання. Всі психологи центрів пройшли спеціальні тренінги та знають, як допомогти воїнам та їх близьким. Інна Фатнєва також додала, що окрім психологічної допомоги за телефонами довіри можуть надати і юридичну консультацію. У міському центрі вже розробили спеціальну пам’ятку для воїнів АТО, де розписано куди треба звернутись, щоб отримати соціальні виплати, посвідчення учасника АТО та які документи для цього потрібні. Ці пам’ятки можна взяти як у самих центрах, так і у медичних закладах міста.