Ситуація на «Південмаші» зрушила з місця

17 Лютого 2015 23:51

segodЗавершилася нарада у Державному космічному агентстві України, яка була присвячена питанням погашення заборгованості по заробітній платі працівникам ДП ВО «Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» та стабілізації виробничої діяльності підприємства. Про це інформагентству «Придніпров’я» телефоном повідомив народний депутат Максим Курячий.

         Нарада пройшла у конструктивному дусі. Найголовніше – знайдені джерела та напрацьовані механізми ліквідації заборгованості по заробітній платі, яка сягає майже 90 млн. грн. Також розглядалися питання реформування космічної галузі в цілому. Завтра, 18 лютого, ці питання будуть розглянуті на засіданні Кабінету міністрів України. Я сподіваюсь на позитивну реакцію уряду, сказав депутат.

         У Верховній Раді на минулому тижні мною було зібрано понад 200 підписів парламентів на підтримку звернення до уряду України щодо ситуації на «Південмаші». Народні депутати готові створити міжфракційне депутатське об’єднання, яке буде й надалі опікуватися питаннями підтримки провідного підприємства українського військово-промислового комплексу, зауважив Максим Курячий.