Школярі Дніпропетровська самостійно проводять енергоаудит своїх навчальних закладів

18 Лютого 2015 11:14

banУ 20 школах Дніпропетровська продовжується реалізація спільного проекту облради, міськради і компанії ДТЕК «Енергозбереження задля майбутнього». Про це повідомляє  сайт облради.

Чергове практичне заняття «Енергетичний аудит. Енергетична ефективність» пройшло у дніпропетровській школі №81. Школярі змогли спробувати себе в ролі справжніх енергоаудиторів -– за допомогою тепловізора зафіксували основні місця тепловтрат будівлі і проаналізували, як можна заощадити шкільні теплоресурси.

В рамках проекту школярі самостійно проводять енергоаудит приміщень та отримують знання з енергозбереження. Далі вони разом з вчителями повинні спланувати енергоефективні заходи, які можна впровадити в їх школі, розробити проект і виставити його на розгляд конкурсної комісії. Найкращі проекти отримають фінансування для їх реалізації.

В школі вже замінено 30% вікон, вхідні двері на металопластикові, встановлено лічильники на всі види енергоносіїв та здійснений ремонт тепломережі (до 30%), щоквартально проводиться моніторинг використання енергоносіїв.

Директор з технічного забезпечення продажів ДТЕК «Дніпрообленерго» Юрій Паршин підкреслив, що для компанії важливо, щоб енергоносії споживалися ефективно і без втрат, а споживач відчував комфорт і не переплачував зайвого. Для цього необхідно навчитися витрачати енергію раціонально. Як ніколи це актуально зараз, в умовах енергодефеціту в країні, підвищення ціни на енергоносії та електроенергію.

У 2014 році 5 навчальних закладів Дніпропетровська стали переможцями конкурсу обласної ради «Енергозбереження задля майбутнього». На реалізацію проектів з енергозбереження на умовах співфінансування було виділено 350 тис. грн. з обласного бюджету.