Спецслужби Дніпропетровщини відпрацювали дії у разі терористичного нападу та надзвичайної ситуації

19 Лютого 2015 23:38

_1_14243809206240-1DCAТренування пройшло у Дніпродзержинську – одному з техногенно найнапруженіших міст Дніпропетровщини та всієї України. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

За легендою спецслужби ліквідували аварійне витікання хімічно небезпечних речовин на «Дніпроазот», а також ліквідували наслідки теракту та попередили можливі наступні теракти. Навчання пройшли у рамках виїзного засідання керівного складу Дніпропетровської територіальної підсистеми цивільного захисту, під час якого підбили підсумки 2014 року та окреслили плани на 2015 рік.

«Всі розуміють, яким складним був цей рік, 2015 прогнозується не легшим. Тому всі наші зусилля мають бути об’єднані для того, щоб забезпечити захист населення Дніпропетровщини. Сьогодні ми подивилися одну з 5 зональних оперативних груп реагування на надзвичайні ситуації (НС). Ми побачили нову техніку, висококваліфікованих фахівців, які готові реагувати на НС. І такі мобільні групи для посилення реагування створюються в кожному місті та районі», – зазначив в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв.
Він зауважив, що на передостанньому розширеному засіданні КМУ Дніпропетровщина прозвучала, як одна з кращих областей з підготовки спецслужб. Це результат того, що останні роки, незважаючи на недофінансування з Києва, на обласному та міських рівнях активно йшло дооснащення підрозділів МНС. У планах на 2015 рік також оновлення матеріальних запасів і фінансування підрозділів.
«Дніпродзержинська ланка готова для подолання надзвичайних ситуацій. На Дніпродзержинській ланці працює спеціальний відділ, котрий займається захистом населення. Цей відділ має необхідних 10 підрозділів. Ми зараз бачили їх готовність. І вони повністю оснащені технікою, мають підготовлених бійців, мають бригади швидкої допомоги. Цього року ми передбачили в бюджеті кошти для оновлення технічних ресурсів, покращення матеріально-технічної бази. Наше місто є насиченим небезпечними підприємствами. Тому ми приділяємо цим питанням відповідну відповідальну увагу», – наголосив міський голова Дніпродзержинська Станіслав Сафронов.
Під час навчань за легендою на хімічно небезпечному підприємстві внаслідок надзвичайної ситуації на території цеху Карбамід-2 (сховище рідкого аміаку) стався вилив аміаку. Персонал «ДніпроАзот» провів оповіщення та евакуацію (укриття) працюючого персоналу об’єкту, блокування небезпечної зони по периметру.
За повідомленням про надзвичайну ситуації на місце події оперативно прибули підрозділи Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області. Для ліквідації аварії були задіяні рятувальники 1 та 2 пожежно-рятувальних загонів Головного управління, аварійно-рятувальний загін спеціального призначення, Дніпродзержинське міське управління Головного управління та його структурні підрозділи; спеціалізовані служби цивільного захисту об’єкту та міста. В результаті спільних дій пожежно-рятувальних підрозділів та персоналу об’єкту ПАТ «ДніпроАзот» вдалося оперативно ліквідувати наслідки надзвичайної ситуації, що супроводжувалась виливом небезпечної хімічної речовини.
Як зазначив керівник підприємства «ДніпроАзот» його персонал, а це більше 4 тисяч робітників, у разі можливої надзвичайної ситуації готовий діяти за відповідним алгоритмом та спільно із рятувальними службами, що убезпечує населення міста Дніпродзержинськ від будь-якої небезпеки.
На наступному учбовому місці відбувся показовий виступ задіяних служб та підрозділів з ліквідації надзвичайної ситуації в будівлі адміністративної установи. Під час цього етапу були проведені пошукові роботи із залученням аварійно-рятувальних та кінологічних підрозділів ДСНС, пожежно-рятувальні роботи та ліквідація пожежі в будівлі й на транспорті. Після чого піротехнічні підрозділи здійснили перевірку території об’єкту «ДніпроАзот» на предмет наявності вибухонебезпечних предметів. Загалом у навчаннях було задіяно 24 одиниці техніки та 106 людей особового складу ГУ ДСНС області, ПАТ «ДніпроАзот» та спеціалізованих служб цивільного захисту міста.

Джерело: сайт ОДА.