Студенти Дніпропетровщини провели до Масляної благодійний ярмарок та передали бійцям АТО 300 налисників із різними начинками

19 Лютого 2015 18:05

_1_14243610253530-10A8Ініціаторами акції стали студенти Дніпропетровського центру професійної освіти. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

Молоді кулінари провели у своєму навчальному закладі благодійний ярмарок. Зібрані кошти молодь планує передати волонтерам. Також до Масляної студенти приготували для бійців АТО 300 млинців із куркою, сиром, яблуком і корицею. Наїдки передали бійцям у лікарню.
Під час благодійного ярмарку усі бажаючі могли посмакувати пиріжками, тістечками та звичайно ж млинцями з різноманітними начинками. Усі смаколики для гостей власноруч приготували учні Дніпропетровського центру професійної освіти.
Першокурсники Валерій та Женя демонструють свої кулінарні навички на ярмарку вперше. Хлопці кажуть, що такої традиції їх навчили старші друзі:
«Сьогодні ми приготували банановий торт, торт із вишнею млинці з грибами, з сиром і кекси. Усе це зроблено на проводи зими, до Масляної. Такі ярмарки у нас проходять часто. Цю традицію нам передали студенти зі старших курсів, а ми потім будемо навчати цьому вже молодших студентів», – розповіли хлопці.
Загалом до підготовки акції долучилися понад сотні студентів навчального закладу.
Крім того, до Масниці активісти Дніпропетровського центру професійної освіти підготували бійцям української армії смачний сюрприз. Молоді кулінари спекли для солдат 300 налисників з куркою, яблуком і корицею та з сиром. Традиційні страви Сиропусного тижня передали військовим, які наразі перебувають в одній з лікарень Дніпропетровська.
З початку проведення АТО у медзакладах Дніпропетровщини надана допомога понад 4,3 тис людей, прооперовано 1,4 тис постраждалих.
На лікування до Німеччини, Латвії, Литви, Естонії, Туреччини та Ізраїлю з найскладнішими пораненнями направлено 51 бійця. Ще 45 постраждалих направлені на реабілітацію до Польщі.
Для визначення групи інвалідності на МСЕК направлено 178 військових. 144 з них встановлено відсоток втрати працездатності від 25 до 50%, групи інвалідності присвоєно 34 людям.
У 2014 році регіон отримав гуманітарну допомогу на суму 7,3 млн грн, а завдяки волонтерам вдалося придбати медикаменти (знеболюючі, антибіотики), обладнання та витратні матеріали на суму близько  10 млн грн.

Джерело: сайт ОДА.