Нижня Сілезія вдруге прийме на лікування поранених українських військових

25 Лютого 2015 22:44

3708_mediumЩе 38 військовослужбовців та два супроводжуючих їх лікаря відправилися на оздоровлення до воєводства Нижня Сілезія (Польща). Про це повідомляє  сайт облради.

Курс реабілітації триватиме три тижні у здравниці Льондек Здруй, яка спеціалізується на лікуванні опорно-рухового апарату та серцево-судинної системи, а фахівці закладу мають великий досвід реабілітації пацієнтів після травм. Природними цілющими ресурсами цього регіону є фтористі, радонові, сульфідні мінеральні води та лікувальні грязі.

Реабілітація пройде на основі домовленостей, які були досягнуті між головою облради та керівництвом воєводства Нижня Сілезія. Передбачається що завдяки дипломатичній підтримці цього року реабілітацію в Польщі зможуть пройти ще дві групи поранених. Крім того, планується створити комплексну програму реабілітації поранених військовослужбовців, яка передбачає медичну та психологічну підтримку, протезування, юридичну консультацію, перекваліфікацію, працевлаштування – все те, що дозволить повернути людей до нормального життя та влитися в суспільство.

Перша група поранених пройшла курс реабілітації на провідних курортах Польщі Льондек Здруй і Щавно-Здруй (воєводство Нижня Сілезія) в листопаді минулого року. Майже місяць вони перебували в санаторіях «Uzdrowisku Ladek-Dlugopole SA» і «Szczawno-Jedlina SA».