На Дніпропетровщині перевірили технічний стан системи централізованого оповіщення

27 Лютого 2015 22:11

imagesКомплексні перевірки системи централізованого оповіщення в області проводяться щомісяця. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

Під час таких планових заходів не вмикають електричні сирени, проте до населення доводиться мовна інформація по проводовому радіо. За результатами перевірок система знаходиться в робочому стані та готова до використання за призначенням.
Стан готовності системи централізованого оповіщення (СЦО) області контролюється систематично. Технічні перевірки проводяться щоденно та щотижнево. Щомісяця проходить технічна перевірка щодо перехвату мовного тракту Першого національного каналу УТ-1 з передачею мовної інформації по Дніпропетровській області.
Система централізованого оповіщення – це комплекс організаційно-технічних заходів, каналів зв’язку та апаратури, яка розміщується у цехах та центрах електрозв’язку в містах і районах області, а кінцеві пристрої – в районних та міських відділах внутрішніх справ. СЦО покликана сповіщати про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

Джерело: сайт ОДА