В останній день зими у Дніпропетровську можна буде побігати з футболістами та скупатися в річці разом із «моржами»

27 Лютого 2015 22:59

_1_14250690500270-F12Молодь Дніпропетровщини запрошує всіх охочих приєднатися до фестивалю «День здорового способу життя», який пройде 28 лютого у Дніпропетровську. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

Марафон стартує о 12.00 на Фестивальному причалі міста. Участь в акції безкоштовна. Ідея проекту належить Обласній молодіжній раді та Раді студентів Національного гірничого університету. За словами активістів, долучитися до ініціативи вже готові близько сотні представників вишів.
«Проект «День здорового способу життя» пропонує школярам, студентам і взагалі всій активній молоді відкрити для себе нові можливості. А саме дізнатися, як можна провести відпочинок тверезо, здорово і весело. Ідея виникла у нас, коли ми з друзями самі почали більше уваги приділяти заняттям спортом», – розповідає голова комитету спорту та туризму Дніпропетровської молодіжної адміністрації Олександр Сидоров.
Проект «День здорового способу життя» проходитиме в 4 етапи. 28 лютого о 12.00 всі учасники мають зібратися на Фестивальному причалі Дніпропетровська. Звідти стартує пробіжка до Комсомольського острова. Тренувальним забігом керуватиме капітан футбольної команди ФК «Дніпро» Руслан Ротань. Уже на острові фітнес-тренер проведе для учасників марафону коротку зарядку. Після цього відбудуться майстер-класи зі «Street Workout». Завершиться фестиваль здорового способу життя купанням в річці Дніпро. Як правильно занурюватись у холодну воду спортсменам-початківцям розкажуть інструктори Дніпропетровської федерації моржування.
Під час марафону на острові чергуватиме карета швидкої допомоги. Також усіх учасників пригощатимуть гарячим чаєм.
За словами президента федерації «Street Workout» Дениса Мініна, у ході акції молодь зможе дізнатися, як правильно тренуватися та загартовуватися, чому потрібно якнайшвидше відмовитися від шкідливих звичок і нарешті почати слідкувати за своїм раціоном.
У майбутньому організатори акції «День здорового способу життя» обіцяють зробити такі фестивалі традиційними для Дніпропетровщини.

Джерело: сайт ОДА