Показники бюджетів мають бути відкриті для всіх громадян

11 Березня 2015 20:43

9fbb6fa9912cІнформація про те, як витрачаються фінанси, повинна бути публічною і доступною, кожен громадянин України матиме реальні можливості подивитися і контролювати, як витрачається бюджет і дотримуються бюджетні процедури. Про це сказав народний депутат України від Блоку Порошенко Максим Курячий в ефірі дніпропетровського «11 каналу».

«Це дуже важливо, адже за 23 роки незалежності всі фінанси країни були публічними і закритими для людей. Ось звідки у нас скільки зловживань у цій сфері», – зазначив Максим Курячий.

Він сказав, що одне з першочергових завдань, яке зараз стоїть, зупинити спад фінансово-економічної ситуації в країні та її стабілізувати.

«24% економіки країни сьогодні на окупованій території, а пенсії платити треба. На зустрічах з виборцями мені вже задавали питання, не коли це закінчитися, а все частіше говорять, що потрібно зробити, щоб це скоріше закінчилося. Це та ціна, яку ми платимо сьогодні за мир. І сьогодні приймаються ті закони, які закладають основу для подальшого економічного зростання вже в 2016 році », – зазначив Максим Курячий.