У місті стартує проект «Соціальні канікули».

17 Березня 2015 23:35

th_playcenter-628x49023 березня у Дніпропетровську стартує проект «Соціальні канікули», до якого залучать близько 500 дітей. Про це повідомляє  сайт міськради.  

Проект покликаний організувати дозвілля дітей із соціально незахищених категорій. Дітлахи від 6 до 14 років протягом весняних канікул будуть займатися у різноманітних гуртках та секціях з бісероплетіння, живопису, ліплення, квілінгу, англійської мови, танців, настільного тенісу, вишивання, моделювання та ін. Обов’язково для школярів проводитимуть спортивні та музичні перерви, організують і  легкий обід.

Заняття триватимуть із 11.00 до 14.00. Секції працюватимуть  у різних районах міста – в Амур-Нижньодніпровському та Індустріальному районах для  дітей буде організовано дозвілля у клубі  «Дніпро» (вул. Калинова, 68), у Жовтневому та Бабушкінському районах – у бібліотеці для дітей № 3 (Бульвар Слави, 12), у Кіровському та Красногвардійському районах – у клубі «Олімпія» (вул. Вакуленчука, 1), у  Красногвардійському та Ленінському – у клубі «Еврика» (вул. Робоча, 75). За словами ініціатора проекту, віце-президента Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Яни Іванілової, перед початком занять дітей у кожному районі міста забиратимуть автобуси, після – відвозитимуть назад. «Весь день дітлахів супроводжуватиме співробітник районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який у кінці занять передаватиме дітей батькам», – сказала директор Дніпропетровського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Фатнєва. По завершенню весняних канікул планується організувати благодійну виставку-продаж. «В експозиції будуть представлені роботи перших учасників проекту, створені під час занять у гуртках. Кошти, виручені від продажу дитячих робіт ми плануємо передати пораненим в антитерористичній операції або ж родинам, які опинились у складних життєвих обставинах», – сказала Яна Іванілова.
Проект «Соціальні канікули» проходить у Дніпропетровську вперше, його організатори – Дніпропетровська міська рада та Міжнародний благодійний фонд «Солідарність».