У Мелітополі понад півтисячі жителів пройшли “черешневим” парадом

13 Червня 2015 19:20

У місті в п’ятницю ввечері стартував місцевий фестиваль “Черешневе”

ua.korrespondent.net

ua.korrespondent.net

По центру Мелітополя (Запорізька область) понад півтисячі місцевих мешканок різного віку пройшли “черешневим” парадом на честь годувальниці краю – черешні, а також зварили двухсотлітрові котли черешневого варення.

Як повідомляє кореспондент агентства, в Мелітополі в п’ятницю ввечері стартував місцевий фестиваль “Черешневе”, присвячений улюбленій серед місцевих жителів ягоді – черешні, яка прославила Мелітопольщину на всю Україну і ближнє зарубіжжя.

“Не даремно Мелітополь називають черешневою столицею – на нашій землі ростуть прекрасні сорти черешні, по соковитості і смаку які не мають конкуренції. Мелітопольська черешня смачна, тому що її люблять мелітопольці, і майже в кожному місцевому дворі ростуть черешневі дерева. А цього року черешня порадувала нас гарним урожаєм” – розповіла агентству учасниця фестивалю “Черешневе” Міла Козицька.

На честь годувальниці краю, як називають черешню місцеві жителі, мелітопольчанкі різного віку продефілювали від площі Перемоги до площі Кірова в сукнях, капелюшках та інших аксесуарах прикрашених ягодами черешні.

Учасниці маршу скандували “Ура черешні”.

Після чого вшанування мелітопольської черешні продовжилося в парку Горького, де пройшли концерти та конкурси на честь “найсмачнішї ягоди у світі”.

По закінченню свята учасники та гості фестивалю “Черешневе” скуштували черешневе варення нового врожаю, яке зварили місцеві кухарі в двухсотлітровому котлі.

“Ласуни сьогодні їдять варення нового врожаю ложками, але щоб не пересолодити враження, ми також вирішили подавати варення разом з морозивом, яке на честь свята лунає мелітопольцями безкоштовно”.

 

Джерело: Сегодня