Українці масово позбавляються комунальних субсидій

14 Червня 2015 18:00
telegraf.in.ua

telegraf.in.ua

Українці масово позбавляються комунальних субсидій через помилки в деклараціях.Соцзабези просто не встигають оформити знижку, права на яку вже заявили півтора мільйона сімей. Тому в Міністерстві соцполітики спростили оформлення документів.

Раїса прийшла оформляти субсидію, як тільки отримала платіжку за газ. Паливо виявилося не по кишені викладачу.

“З 20 гривень за плиту я плачу тепер – до 140. Зарплата мені не дозволяє заплатити за газ.Я сподіваюся на перерахунок з травня безперечно“, – сказала Раїса, мешканка Києва

Шанси на знижку є, кажуть в Мінсоцполітики. Обіцяють усім, хто встигне оформити субсидіюдо кінця червня автоматично перерахувати платежі за останні два місяці.

“Якщо у нас ціни і тарифи піднялися з 1 квітня, то громадянам, які звертаються в травні і в червні, субсидія може бути призначена з квітня місяця. І відповідним чином буде відкориговано суму платежів”, – сказав Віталій Музиченко, директор департаменту державної соцдопомоги Міністерства соціальної політики України.

Перерахують і тим, хто подав документи вчасно, але досі платить повну вартість газу і світла. У соцзабезах говорять – нарахування субсидій затримується через те, що люди роблять помилки в деклараціях. Тепер досить вказати тільки вид заробітку.

“Тут є колоночки джерело доходу. Тобто людина заповнює, де вона отримує пенсію. Пенсія – Пенсійному фонді. Далі ми вже отримуємо. Нам такі довідки не потрібні, тільки з місця роботи. З місця роботи – тільки якщо за останні півроку“, – зазначила Олена Фост, заступник начальника управління праці та соцзахисту населення Подільської райадміністрації.

Претендувати на субсидії тепер можуть навіть безробітні. Про це потрібно вказати вдекларації. Знижку таким людям будуть розраховувати на основі мінімальної зарплати.

З жовтня, з початком опалювального сезону, рахунки за комуналку ще виростуть. Томупретендувати на субсидію зможуть навіть ті, кому зараз в отриманні знижки відмовили.

.

Джерело: Сегодня