ТОП-5 помилок жителів Дніпропетровська при заповненні документів на субсидії

17 Червня 2015 07:58
rbc.ua

rbc.ua

В управління соціального захисту Дніпропетровської області поштою часто надходять невірно заповнені документи на оформлення субсидії. З прийнятих 73 тис. Заяв на отримання субсидій, 68,5 тис. Вже задоволені. Фахівці заявляють про те, що процес міг би просуватися швидше, якби жителі області заповнювали документи без помилок.

1. Найбільш часта помилка – це вписання в декларацію громадян, які фактично проживають у приміщенні, при цьому не маючи там реєстрації. Наприклад, в квартирі, в якій зареєстрований батько, проживає його повнолітній син, але зареєстрований він в квартирі матері. В управлінні соціального захисту підкреслюють: це невірно, потрібні дані тільки про зареєстровані в приміщенні, тобто батька.

2.Заяву та декларацію заповнює не та людина, на яку відкрито особові рахунки. Наприклад, бабуся переоформила квартиру на внучку, а декларацію заповнює сама.

3.У декларацію доходи вписуються на підставі особистих підрахунків (наприклад, людина щомісяця записує, скільки він і його родина заробили грошей), а не довідки про доходи за останній рік з місця роботи.

4.Часто в заяві вказують не всіх зареєстрованих мешканців, а лише тих, хто фактично там проживає. Наприклад, в квартирі зареєстровано п’ятеро людей, але фактично проживають в ній тільки троє.

5.У декларації вказують тільки зарплату за основним місцем роботи і не вказують інші доходи (офіційна підробіток, доходи від продажу майна, від відсотків за вкладами).

Джерело: 056.ua