На Дніпропетровщині тривають фольклорні експедиції по збору козацьких пісень

18 Червня 2015 09:57
dp.ua

dp.ua

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА

16 червня студенти консерваторії їм. Глінки разом з представниками ЗМІ області побували у фольклорній експедиції по збору козацьких пісень. Учасники експедиції познайомилися з козацькою славою району та виконавцями старовинних пісень, які потребують збереження.

В цей день учасники фольклорної експедиції послухали козацькі пісні у виконанні ансамблів «Орильчанка», «Калита» та взяли участь у майстер-класі петриківського розпису. Також вони побували в Китайгородський церковному комплексі, біля пам’ятки архітектури національного значення – зміцнення української лінії біля села Рудка, на кінно-спортивній базі «Лелеки» і в зеленій садибі «Стара хата», де відвідали справжніх козацьких страв.

Нагадаємо, за ініціативою депутатів Дніпропетровської обласної ради України Дніпропетровщина відроджує та зберігає козацький епос. Першим кроком було світове визнання Петриківського розпису. Поки ще одна номінація «Козацькі пісні Дніпропетровщини» знаходиться на розгляді у штаб-квартирі ЮНЕСКО. Мета экспедициии – включення козацьких пісень в Список нематеріальної культурної спадщини людства, що потребує термінової охорони.

Джерело: dp.ua