На Дніпропетровщині відкрито новий насіннєвий завод

20 Червня 2015 14:28
uagro.biz

uagro.biz

Другий на Дніпропетровщині насіннєвий завод відкрито у селі Зайцеве Синельниківського району. Завод збудований за інноваційними європейськими технологіями, він виготовлятиме близько 20% насіння від всієї потреби ринку України.

В урочистому відкритті взяв участь директор департаменту агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький.

Виготовлятиме новий сучасний завод насіння кукурудзи. Його проектна потужність складає від 500 тисяч до 1 млн. посівних зерен залежно від режиму роботи підприємства, що відповідає 10–20% потреби ринку України.

«Відкриття таких потужних заводів, як насіннєвий у Синельниківському районі, – це не просто престиж Дніпропетровщини. Це знак того, що інвестор нам довіряє, що в нашому регіоні створені умови для стабільного розвитку агропромислових підприємств. Це розвиток та благополуччя сільських територій, самодостатність громад та надходження до місцевих бюджетів», – наголосив Вадим Удовицький.

Збудувала завод Компанія «МАЇС. Інвестиції в будівництво склали більше 100 мільйонів гривень. Він побудований за проектом датської компанії Westrup. Також на заводі використовуються машини для обробки насіння німецької компанії Willy Niklas, система фасування і упаковки продукції італійської компанії MF Tecno s.r.l.

«Сортове насіння – це наукомісткий продукт і вартість інтелектуальної частини в його повній вартості перебуває на рівні 80%. Отримані дивіденди іноземні компанії реінвестують у розвиток наукових досліджень в інших країнах. Ми ж інвестуємо в національну економіку», – зазначив голова правління МАЇС Віктор Борисов.

Джерело: gorod.dp.ua