Рятувальники просять відпочивальників не заходити у воду п’яними

23 Червня 2015 17:00
ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

Рятувальники просять відпочивальників не заходити у воду п’яними

У Дніпропетровській області лише за цей місяць потонули п’ятеро осіб. Незважаючи на застереження рятувальників, жителі області продовжують відпочивати на “диких” пляжах і купаються в стані алкогольного сп’яніння.

Більшість потопаючих вдалося врятувати

Як розповіли кореспонденту “Сегодня.ua” у прес-службі ДСНС, з початку купального сезону на території області потонули п’ятеро осіб. “За цей час зареєстровано 11 пригод на воді. 5 людей, на жаль, потонули. 9 відпочиваючих вдалося врятувати. На щастя, серед утоплеників немає дітей”, – розповідають рятувальники.

Останній випадок смертельного відпочинку стався у Дніпропетровську минулого тижня, 15 червня. Група молодих людей відпочивали на необладнаному пляжі. Один з чоловіків поліз у воду, пірнув і не сплив. Дістати дніпропетровця з води вдалося водолазам. Його тіло знаходилося на триметровій глибині.

До слова, за аналогічний період минулого року у воді потонули 17 осіб, 2 з яких – діти. Цього року, припускають у ДСНС, через негоду купальний сезон фактично почався пізніше, тому й утоплеників в три рази менше, ніж у червні 2014-го.

Не можна купатися в незнайомих місцях

“Уникайте купання в затоплених кар’єрах, штучних каналах, озерах, які використовуються в промислових цілях, пожежних водоймах тощо, – радять у ДСНС. – Відпочивайте в місцях, спеціально обладнаних для купання”.

Купатися потрібно у перевірених та обладнаних місцях. На пляжах повинні чергувати рятувальники, а дно повинні перевірити водолази. Також рятувальники радять відмовитися від ігор на воді.

За даними статистики, більшість потопельників під час події перебували в стані алкогольного сп’яніння. Рятувальники наполягають, купатися після розпивання алкогольних напоїв категорично заборонено.

А як у сусідів?

За даними ДСНС, цього року в Запорізькій області на воді загинули 20 людей. Серед них чотири дитини. Варто відзначити, в сусідньому регіоні працюють відразу кілька курортів на Азовському узбережжі. Більшість смертельних випадків сталися на море.

Нагадаємо, двоє дітей – братик і сестра віком шість і дев’ять років, потонули у Запорізькій області 15 червня. “Дітей віком 6 і 9 років дістали з води вже мертвими. Працівників ДСНС на місце події не викликали”, – каже речник ДСНС Юлія Баришева. 13 червня 12-річна дівчинка зі своїм братом пішла купатися на Каховське водосховище і потонула.

 

Джерело: Сегодня