Чернігівські волонтери приїхали на навчання до дніпропетровським колегам

5 Липня 2015 12:00
uanews.dp.ua

uanews.dp.ua

У суботу, 4 липня, Дніпропетровськ відвідала група волонтерів з Чернігова для того, щоб перейняти у своїх колег досвід створення організаційної та логістичної систем з постачання військових підрозділів у зоні АТО, а також роботі з пораненими бійцями і переселенцями.

Про це журналістові стало відомо на місці події.

Одразу ж після приїзду волонтери відвідали Дніпропетровську обласну лікарню ім. Мечникова, приймаючу найбільш «важких» військовослужбовців із зони проведення антитерористичної операції. Заступник головного лікаря установи Олександр Толубаев провів екскурсію по корпусам і палат з пораненими бійцями, де гості з Чернігова змогли безпосередньо побачити якість і масштаби надання медичної допомоги пораненим.

«З дніпропетровськими волонтерами ми дуже тісно співпрацюємо з питання поранених – логістики, доставки, аптечкам, а також курсів з тактичної медицині. Також після обстрілу починаються активні пошуки поранених у шпиталях і лікарнях. В цьому відношенні Дніпропетровськ випереджає інших», – розповіла волонтер з Чернігова Катерина Дорохіна.

Відвідавши лікарню, чернігівські волонтери зустрілися зі своїми дніпропетровськими колегами, щоб обговорити з ними основні проблеми і труднощі, які виникають у ході діяльності, а також перейняти досвід щодо взаємодії з керівництвом силових і правоохоронних відомств.

«У нас відбувся дуже цікавий і конструктивна розмова, ми обмінялися інформацією та досвідом. Я вважаю, що ми можемо щось порадити їм у всіх сферах, які їм цікаві. У Фонді дуже сильно розвинене волонтерський рух і вже більше року системно допомагає обороні нашої країни. Сьогодні ми говорили також про побудову демократії і про стратегічні напрямки наших сил. Волонтери – це найбільш активна частина суспільства і саме такі люди повинні брати участь у побудові демократії. Ми займаємося волонтерством і максимально сприяємо обороні, тому що сьогодні це найбільш нагальна потреба. Але завтра ми переможемо, закінчиться війна, і ми займемося побудовою демократії, нашої держави», – сказав голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан.

Гості з Чернігова відзначають, що дніпропетровським волонтерам вдалося налагодити систему допомоги військовим та переселенцям, взявши на себе функції держави.

«Що дуже сильно мені імпонує в дніпропетровських волонтерів, так це те, що вони дуже активно тиснуть на те, щоб бійці зверталися за своїм заявками до заступників з тилу. Це змушує працювати держава. Сьогодні ситуація така, що волонтери взяли на себе функцію держави, а от чим займається у свою чергу воно – незрозуміло», – зазначила Катерина Дорохіна.