У Петриківському районі Дніпропетровщини відкриють дитячий садок для дошкільнят

18 Липня 2015 15:09
samorozvytok.info

samorozvytok.info

Батькам дошкільнят села Чаплинка Петриківського району не з ким залишити малюка на час робочого дня. Дитячого садка в селі немає, а в сусідніх добиратися далеко. 

Очільник області запевнив: вже до кінця цього року в селі відкриється новий навчально-виховний комплекс, який зможуть відвідувати 60 дошкільнят.

«У нас в селі дуже багато дошкільнят. Найближчий дитячий садок знаходиться в сусідньому селищі в 7 кілометрах. Хто просить доглянути за малюками дідусів і бабусь, а хтось просто змушений покинути роботу. Моїм дітям 3 і 5 років. Я не можу піти працювати, адже не з ким залишити їх», – пояснила мешканка Чаплинки Яна.

З проблемою, яку намагаються вирішити не перший рік, жителі села звернулися до голови області. Валентин Резніченко одразу ж заспокоїв батьків. Вже в цьому році 60 дошкільнят підуть у дитячий сад у рідному селі. Для цього Чаплинську загальноосвітню школу реконструюють під навчально-виховний комплекс. На роботи з обласного бюджету і Державного фонду регіонального розвитку витратять 7,6 млн. гривень.