Вступна кампанія в Дніпропетровську: подробиці і особливості

19 Липня 2015 13:45
firtka.if.ua

firtka.if.ua

10 липня, 78 ВНЗ Дніпропетровської області розпочали прийом документів від абітурієнтів. Кампанія триватиме до 31 липня. В цьому році абітурієнтів чекає ряд нововведень: нова система обчислення конкурсного бала і лише одна хвиля зарахування. Також в 2015 році демобілізовані з АТО військовослужбовці вступати у вузи за іспитів, без проходження ЗНО.

Начальник відділу науки та вищої освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ірина Шумик розповіла подробиці вступної кампанії 2015:

«У 2015 році по області ми очікуємо понад 21 тис абітурієнтів. Абітурієнти можуть вступати одночасно на 3 спеціальності в 5 вузів. Але в цьому році абітурієнтам необхідно створити пріоритетний список – розташувати ці внз і спеціальності у порядку, куди їм більше хочеться вступити », – повідомила Ірина Шумик.

це Заповнити заяву про пріоритетність вступу абітурієнти можуть на спеціальному сайті. Деталі про роботу нової системи та визначення рейтингу можна прочитати на сайті ez.osvitavsim.org.ua.

Ірина Шумик також додала, що максимальний конкурсний бал в цьому році – 210. Його вирахують за результатами ЗНО, загального балу атестата і можливих бонусних балів. Причому навчальні заклади визначають самостійно який коефіцієнт з балу ЗНО, атестата та пільг враховуватиметься. Бонусні бали можна отримати за відвідування підготовчих курсів і за перемоги у Всеукраїнських олімпіадах і конкурсах МАН.

Абітурієнти, які мають намір вступити на спеціальності, де необхідно скласти творчий конкурс (журналістика, архітектура, фізичне виховання, художнє мистецтво тощо), повинні подати анкети не пізніше 24 липня.

Перші рейтингові списки оприлюднять 4 серпня. Остаточне зарахування відбудеться до 8 серпня. Студенти, що пройшли відбір за контрактною формою навчання зможуть дізнатися про результати вже 15 серпня.

протягом вступної кампанії 2015 в департаменті освіти і науки ОДА працюватиме «гаряча лінія». Отримати консультацію та повідомити про порушення під час прийому документів абітурієнти та їх батьки можуть по телефону: (056) 770 82 42.