7 ознак емоційної зрілості за Зігмундом Фрейдом

3 Серпня 2015 11:09
uamodna.com

uamodna.com

Єдина людина, з якою ви повинні порівнювати себе, це ви в минулому.
І єдина людина, краще якої ви повинні бути, це той, ким ви є зараз…

Зигмунд Фрейд

Протягом життя ми стаємо більш емоційно зрілими, розвиваємо впевненість у собі, прагнення до серйозних стосунків, покращуємо власне життя.

1. Здатність сприймати конструктивну критику

Це вельми важлива характеристика для справедливої ​​оцінки власних достоїнств і недоліків. Слід бути готовим чути правду, а не заперечувати її. Тікаючи від проблем або вдаючи, що їх немає, ви не позбавитеся від існуючих труднощів. Коли людям складно сприймати реальність, вони шукають порятунок в ілюзіях, які ведуть в кінцевому підсумку лише до розчарувань.

2. Вміння пристосовуватися до змін

Зміни не завжди легко здійснювати. Вони здатні перевернути весь світ з ніг на голову і стати причиною для виникнення стресу. Адже змінюватися можуть як ваші плани на день, так і робота, соціальний статус, місце проживання і багато іншого. Потрібно бути здатними пристосовуватися до змін, а не дратуватися, дозволяючи їм руйнувати ваше життя.

3. Несприйнятливість до стресів

Страхи, внутрішні переживання, стрес можуть призвести до ряду фізичних нездужань. Від того, наскільки ви несприйнятливі до стресів, залежить ваше духовне і фізичне здоров’я.

4. Здатність не тільки приймати, а й віддавати

Люди, які приділяють іншим свій час, увагу, надають допомогу і фінансову підтримку, набагато щасливіші,ніж інші. Ті ж, хто більш схильний приймати, часто є егоїстами та заздрісниками.

5. Вміння ставитися до людей з розумінням

Життя – це процес взаємодії з людьми, тому дуже важливо, як ви будуєте свої стосунки. Любов і повага – це два ключових фактори, що ведуть до гармонійного життя.

6. Здатність направляти негативну енергію в конструктивне русло

Дуже важливо вміти направляти свої негативні емоції, не тримати їх в собі, а навпаки, намагатися використовувати на благо.

7. Вміння любити

Любов – це велика сила. Люди народжуються зі здатністю любити, і дуже важливо пронести це почуття через все своє життя.

Джерело: uamodna