Дніпродзержинськ: рятувальники проводять рейди місцями масового відпочинку людей у лісових масивах

8 Серпня 2015 11:40
unian.ua

unian.ua

Протягом спекотного сезону, як правило, частішають випадки виникнення пожеж у природних екосистемах.

Тому з метою протидії лісовим пожежам та навчання населення правилам безпечного відпочинку на природі 7 серпня рятувальники 9 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області спільно із волонтерами служби порятунку «101» та журналістами «Міської інформаційної служби» провели рейд лісовим масивом Лівобережжя міста Дніпродзержинськ.

Під час профілактичного заходу співробітники ДСНС нагадували, що у разі розведення вогню вибране місце слід добре розчистити.

«Розводити багаття забороняється ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу, а саме вогнище не можна залишати без нагляду. Після відпочинку, вогонь необхідно загасити, засипати землею чи залити водою, а також прибрати за собою сміття», – наголошують співробітники служби порятунку.

«Необачно кинутий недопалок цигарки, іскра від погано загашеного багаття, небезпечні пустощі з вогнем можуть стати причинами виникнення масштабних пожеж. Незважаючи на звернення до населення через засоби масової інформації щодо дотримання правил пожежної безпеки у лісах, люди продовжують розпалювати багаття та не задумуються про небезпеку, на яку наражаються», – розповідають вогнеборці.

Для того аби люди краще запам’ятали слова рятувальників, волонтери вручали їм листівки та пам’ятки з правилами пожежної безпеки.

Відпочиваючі, в свою чергу, з розумінням поставилися до порад фахівців та запевнили, що надалі будуть серйозніше ставитися до питань безпеки під час відпочинку.