Обережно! Телефонні шахраї

26 Серпня 2015 11:15
gazeta-misto.te.ua

gazeta-misto.te.ua

«Ніколи, ні за яких обставин не повідомляйте по телефону паролі, а також інформацію, про дані своєї банківської картки. Якщо ж вам надходить підозрілий дзвінок, негайно покладіть трубку і набравши контактний номер телефону клієнтської підтримки банку, з’ясуйте все, що вас цікавить. Ще краще, звернутися особисто до найближчого відділення банку. Якщо ж ви чи ваші знайомі все-таки стали жертвами аферистів, негайно телефонуйте в міліцію» – радить начальник сектору карного розшуку Дніпродзержинського міського управління Денис Старцев.

Так, на мобільний телефон місцевої мешканки зателефонував чоловік, який представився співробітником служби безпеки одного з банків. Невідомий повідомив, що з рахунку жінки хтось намагається зняти гроші, і нібито, для запобігання цієї операції, потрібно продиктувати інформацію, яка значиться на пластиковій картці.

Коли жінка поцікавилася, на чиє ім’я оформлено картку, про яку йде мова, їй відповіли, що повідомлять цю інформацію тільки після того, як вона назве 16 цифр, вказаних на пластиці.

Така пропозиція насторожила пильну жінку. Вона відразу ж згадала про те, що подібна інформація є секретною і її нікому не можна повідомляти. Припустивши, що має справу з шахраями жінка сказала «працівнику банку» про те, що в даний момент не може продиктувати необхідну інформацію, і запропонувала йому передзвонити пізніше. Як тільки розмова була завершена, пильна жінка набрала «102» і повідомила про спробу обману в міліцію.

Наступний дзвінок «з банку» був проведений вже з іншого телефонного номера. Коли жінка повідомила чоловіку який дзвонив про те, що карти при ній у даний момент немає, їй було запропоновано, якнайшвидше зв’язатися з кимось із близьких і продиктувати необхідні дані. Жінка відповіла відмовою.

Судячи з усього, шахраї вирішили, що жертва з гачка зірвалася, і, натиснувши кнопку відбою, більше на зв’язок не виходили. Завдяки тому, що жінка виявилася пильною, відразу подзвонила в міліцію і в ході останнього спілкування з шахраями намагалася тягнути час, працівникам міліції вдалося встановити, що обидва дзвінка були здійснені з території Луганської області. Жінка відвідала відділення банку, там пообіцяли розібратися з подією, і вжити заходів.