КВАРТИРА – ГЕРОЄВІ, ЯКИЙ БОРОНИВ УКРАЇНУ

15 Жовтня 2015 11:12

КВАРТИРА – ГЕРОЄВІ, ЯКИЙ БОРОНИВ УКРАЇНУ

SONY DSC

SONY DSC

Сьогодні вся Україна намагається підтримати наших воїнів, які виконували та виконують свій військовий обов’язок у зоні АТО, адже ми зрозуміємо, що це не просто військові – це відважні та мужні герої, які часом ціною свого здоров’я та життя захищають цілісність кордонів нашої Батьківщини.
У народі кажуть: що ніщо так не об’єднує людей, як біда. Депутат Дніпропетровської обласної ради, кандидат у депутати обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», генеральний директор будівельної компанії ПрАТ «Будіндустрія» Віктор Шинкевич подарував бійцю Сергію Товстику з м. Подгородного ключі від нової квартири. Подібну допомогу депутат та його підприємство надають не вперше. У травні організація звела одинадцять фортифікаційних споруд на прикордонній зоні на замовлення Міністерства оборони. Також відремонтували три палати у військовому шпиталі, придбали десять комплектів амуніції для військових.
Як тільки Віктор Шинкевич дізнався про долю Сергія, який втратив у бою обидві руки, відразу перерахував грошову допомогу на лікування бійця у Львівському військовому шпиталі, а згодом вирішив подарувати героєві-земляку квартиру.
«Коли Сергій Товстик дізнався про власне житло, почав відволікатися від тяжких думок, думав, як облаштувати квартиру, й разом з мріями поступово почав повертатися до нормального життя. Він зрозумів, що потрібен країні, яку захищав, і своїй люблячій родині, – розказав Віктор Шинкевич. – Ми не просто подарували квартиру а ще й залучили підрядні організації й разом зробили ремонт в новій оселі».
Сергій пішов до лав Збройних Сил України добровольцем у квітні минулого року, воював у зоні АТО в 93-ій окремій механізованій бригаді, був керівником машини зв’язку. Дружина Олеся свято вірила в те, що все буде добре, тому й не відмовляла чоловіка від військової служби. Говорила, що в їхній сім’ї звикли поважати думки, прагнення та наміри один одного. І це правильно, адже жінки не мають права на слабкість, бо їхнім чоловікам і так важко. Тож вони мають бути мужніми, щоб їхні кохані тримали удар, відчуваючи за спинами міцний тил.
У вересні минулого року 35-річний воїн-захисник, прикриваючи своїх товаришів на блок-пості під Горлівкою, отримав тяжкі поранення, йому відірвало ліву руку. За праву лікарі боролися, але врятувати кінцівку, на жаль, не вдалося… Горе ледь не зламало волю юнака, й одна дружина навряд чи впоралася б із бідою, якби не допомога небайдужих людей. Зараз Сергій Товстик повертається до нормального життя. До війни він працював інженером – ремонтував радіо- та телеапаратуру (справжній радіоаматор). Зараз, на жаль, за спеціальністю працювати не може. Але намагається опанувати якусь нову справу, щоб мати змогу підтримувати сім’ю. Із дружиною Олесею разом вже 9 років, виховують донечку Дашу, 7 рочків. Має ще й 14-річну доньку Тетяну, від першого шлюбу, яка залюбки приїжджає до татка в гості.
«Коли мені повідомили новину про такий цінний подарунок ¬– квартиру, я навіть відразу не повірив, бо був ще в важкому стані, і не сприйняв цю новину. Та зараз переконався в тому, що це правда. Квартира чудова, так необхідна нашій родині! Знаходиться в тихому районі міста, поряд – школа, що дуже важливо, бо в мене донька школярка», – говорить Сергій Товстик.
Сергій разом із дружиною Олесею подякували за підтримку Вікторові Шинкевичу: «Ми дякуємо за допомогу небайдужим людям, які весь цей час допомагали не тільки коштами на лікування, а й підтримували морально. Часом увага й турбота значно важливіші, ніж матеріальні цінності. Світ не без добрих людей, і в цьому наша родина переконалася, коли зустрілася з Віктором Геннадійовичем, адже він зробив для нашої родини неоціненний подарунок. Це дійсно людина, яка виконує свої обіцянки, допомагає не тільки словом, а й ділом».
Наш земляк Сергій Товстик – мужній та сміливій герой-захисник України, ми ним пишаємося, за нього вболіваємо. Побажаємо йому здоров’я, удачі, щастя, впевненості в завтрашньому дні.
Юлія ЧУМАК. Фото автора.