Не ходіть, діти, до парку Глоби гуляти. Чим небезпечний найпопулярніший парк у Дніпропетровську

14 Грудня 2015 21:27

1Зламані й небезпечні – такі гойдалки-каруселі у дитячому парку, де розважається все місто і гості з регіону. Багато атракціонів тут потребують капітального ремонту, говорить Ольга, яка вже другий рік водить сюди свого синочка. Обуренню жінки немає меж.

«Тут половина гойдалок не працює, деякі зламані і дуже небезпечно – конструкція може придавити дитину! На майданчику немає освітлення! А тут гуляють не тільки влітку, коли тривалий світловий день, а й взимку, коли швидко темніє. Небезпечні сходинки, страшні каруселі, де можна легко травмуватися – це все жахливо», – розповіла жінка.

2Такої ж думки про дитячий майданчик у парку Глоби й інші батьки, яких ми тут зустріли. Приводячи сюди дітей, вони постійно напружені, бо щомиті дитина може травмуватися на зламаному атракціоні.

3«Тут жахіття, це абсолютно не те, що хотілось би бачити в центральному дитячому парку», – говорять мами.

За три місяці комунальне підприємство «Центральний міський парк Лазаря Глоби» отримало прибуток  – 1 млн. 325 тис. грн, з яких 408 тис. грн. – заробили самі, а 916 тис. грн. – парку виділили з міського бюджету. Близько 500 000 витратили на зарплату працівникам, податки і оплату за комунальні платежі. А 870 тис. грн.пішло на витрати пов’язані з господарською діяльністю парку. На які саме? У звіті про це не сказано ні слова. Куди поділася ця кругленька сума пояснив юрист КП Оксана Кійда. Виявляється, всі гроші пішли на ялинку і старі борги.

«З 900 тис. грн., які були виділені парку в цьому році, понад 500 тис. грн. – пішло на погашення заборгованості 2014 по підготовці до свята «Ялинка-2 015», 110 тис. грн. пішло на оплату демонтажу цієї ж ялинки і всього містечка в січні 2015 року, 40 тис. грн. витратили на погашення заборгованості минулого року на благоустрій парку. За нормами законодавства з бюджету був компенсований земельний податок у розмірі 225 тис. грн., А 20 тис. грн. витратили на вивезення сміття. Через відсутність бюджетних коштів минулого року проплати за виконані роботи не пройшли і як тільки в цьому році надійшли гроші, кредиторська заборгованість була погашена. Тендери не проводилися, тому закупівель товарів і послуг на суму понад 100 тис. грн не було. Святкове новорічне містечко демонтували різні підрядники, тому з кожним був укладений договір на суму менше 100 тис. грн.», – розповіла Кійда Zabeba.li.

5«Навіщо потрібна така ялинка, якщо парк розвалюється? Навіть якщо сотні тисяч дійсно йдуть на ялинку, то потрібно спочатку навести у парку лад, щоб її не було соромно тут ставити», – говорить дніпропетровець Олег.

4Батьки, які часто бувають у парку Глоби дивуються, та й не вірять, що ялинка може коштувати таких грошей. А розповідями про старі борги їх годують не перший рік – люди вже звикли.

Більше – у відеосюжеті.