У день Святого Миколая на Дніпропетровщині стартують новорічні свята: куди сходити на ялинку і неймовірні шоу

18 Грудня 2015 10:41

_141993990923У Дніпропетровській області цього року діти зможуть зателефонувати Святому Миколаю, а кожен бажаючий – передати дітям-переселенцям подарунок. Головний новорічне свято стартує 19 грудня в 15:00 в сквері біля ОДА. Казкове дійство почнеться великим танцювальним флешмобом. Про це повідомила начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Першина.

Відкриє свято великий танцювальний флешмоб за участі відомого українського хореографа Дениса Міргоязова. На свято приїде владика Симеон – керуючий Дніпропетровської та Криворізької єпархії УПЦ КП, а ввечері у сквері виступить церковний хор.

«Символ нового року ми вирішили зробити економним. Незвичайна інсталяція у вигляді конуса з куль буде енергозберігаючою. У кожному кулі світлодіодна лампа. За місяць роботи новорічна красуня буде витрачати електроенергії не більш ніж на 100 грн. », – повідомила Наталія Першина.

Для маленьких відвідувачів казкового містечка встановлять будинок Святого Миколая. У ньому діти зможуть розповісти йому про свої новорічні бажання і очікування. Чудотворцю можна буде і подзвонити. Дорослим запропонують залишити в чарівному будиночку подарунок для дітей-переселенців, які змушені відзначати новорічні свята далеко від дому. Подарунки малюкам передаватимуть волонтери.

Казкове містечко працюватиме протягом місяця – з 19 грудня по 19 січня. Щодня з 16:00 буде запалюватися святкова ілюмінація. Весь цей час в сквері будуть проходити щоденні концерти та вистави. Також там до 1 березня працюватиме каток.
Всього у Дніпропетровську пройде більше 500 святкових заходів.

Ще одну міську ялинку традиційно відкриють у парку Глоби. Це буде єдина в Україні ялинка із живої хвої і з обертальним механізмом. Її висота – 26 метрів. На урочисте відкриття запрошують мешканців і гостей Дніпропетровська. Її відкриють 26 грудня в 17:00. Там відбудеться велика костюмована вистава «Попелюшка». Це новорічне містечко з великою кількістю атракціонів і розваг працюватиме до Хрещення – 19 січня.