На Дніпропетровщині засуджені «викрали» у кіровоградської фірми 80 тонн цукру

4 Січня 2016 13:43

14490541376439Злочинна група у складі шести осіб, назвавшись перевізниками, взялася за перевезення 80 тонн цукру з Кіровоградської області до Дніпропетровська. Однак на склад товар так і не надійшов. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП Дніпропетровській області.

Як з’ясувало слідство, двоє чоловіків, які відбувають покарання у виправній колонії, купили через своїх знайомих кілька мобільних телефонів з сім-картами. Потім вони зареєструвалися на сайті вантажоперевезень: один – в якості керівника приватного підприємства, яке нібито здійснює перевезення, використовуючи власні автомобілі з найнятими водіями; другий – в якості водія вантажівки.

Далі потерпіла сторона зробила замовлення по телефону і підписала електронний договір (складений членами групи, які знаходилися на волі), будучи впевненими в тому, що мають справу з справжніми перевізниками. Постраждалі перерахували кошти на підприємство за продукцію, яку необхідно було перевезти до Дніпропетровська. Зловмисники в той же час зробили замовлення на перевезення цієї продукції у справжніх перевізників, називаючи себе замовником. Завдяки цьому вони могли повністю управляти маршрутом водіїв з продукцією, також у них були справжні товарно-транспортні накладні на перевезення. Члени злочинної групи, які знаходилися на волі, організовували розвантаження продукції на одній з орендованих баз в Запоріжжі.

Після цього вони найняли інші вантажні автомобілі і перевезли продукцію до Дніпропетровська, де реалізовували її за цінами нижче оптових. Таким чином вони завдали підприємству матеріальний збиток у розмірі 800 тис. грн.
Протягом декількох місяців правоохоронці затримали 2 осіб, що входять до складу злочинної групи.
Крім того, вони провели ряд обшуків на території Херсонської, Запорізької, Кіровоградської та Дніпропетровської областей, завдяки чому були встановлені інші члени злочинної групи. Виявилося, що двоє з них відбувають покарання у виправній колонії. Саме у них були вилучені мобільні телефони та абонентські картки, які безпосередньо використовувалися для переговорів з потерпілою стороною.