Святкова програма у Дніпропетровській області на Різдво

6 Січня 2016 16:22

christmas_lights_house_melksham_englandУ Дніпропетровській області триває святковий марафон. Біля облдержадміністрації до 19 січня працює казкове містечко, тут навколо ялинки виступатимуть творчі колективи. Поділитися добром можна в будиночку Святого Миколая. А з казкової телефонної будки – вийти з чарівником на відеозв’язок. Які заходи чекають жителів області на Різдво, розповіли в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА.

«Свята в розпалі. А з ними – і зимові канікули. Це період, коли діти можуть відпочити, набратися сил для подальшого навчання. Тому головне завдання, яке стоїть перед культурними установами області, – максимально наситити цей час заняттями і сюрпризами. Марафон святкових заходів триває. Зараз естафету переймають Різдво і Старий новий рік. А значить, музичні концерти, конкурси, вистави та фестивалі тривають», – підкреслила начальник управління культури, туризму, національностей та релігій Наталія Першина.

7 Січня міський молодіжний парк відпочинку та дозвілля запрошує на «Вечори на хуторі біля Диканьки». У Павлограді в сквері ім. Т. Шевченка 7 січня вперше пройде різдвяний фестиваль світу, творчості та єднання.

З 11 січня протягом декількох днів в Дніпропетровській обласній бібліотеці для молоді імені М. Свєтлова відбуватимуться книжкові виставки. 13 січня в Дніпропетровському будинку мистецтв відбудеться фольклорне свято «Несу щедрівочку», а в Палаці дітей та юнацтва на наступний день пройде фестиваль-конкурс «Різдвяні дзвіночки».

У Нікополі до 11 січня триватиме екологічна виставка «Замість ялинки – новорічний букет». Тут можна знайти ялинки з шишок, тканини, паперу, зі звичайної квіткової обгортки. Насиченою обіцяє бути і програма в Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей.

Школярі молодших і середніх класів запрошуються на літературні ігри та вікторини «Світло Різдвяної зірки», «У зимовий час гра прийшла до нас». Також цікавим обіцяє бути подорож «У Сніжне королівство». Світові хіти можна буде послухати напередодні різдвяної ночі у Дніпропетровській обласній філармонії. Гарний настрій буде дарувати група «Консонанс». У Дніпропетровському академічному українському музично-драматичному театрі ім.Т.Г.Шевченка відбудуться улюблені традиційні казкові спектаклі «Пеппі Довга панчоха», «Алладін», «По щучому велінню».

Дніпропетровський академічний театр опери та балету підготував для глядачів музичні вистави «Снігова королева», «Попелюшка», «Лускунчик», «Чиполліно». Святкові бали, вікторини, конкурси, бібліотечні посиденьки, різдвяні каруселі, фольклорні мозаїки чекають дітей у всіх містах і районах Дніпропетровщини.