Страшні ДТП через негоду: водіїв просять їздити з увімкненими фарами

12 Січня 2016 15:10


383547573Міста Придніпров’я накрила негода: Дніпропетровськ за ніч засипало снігом, який вдень почав танути, а Запоріжжя і зовсім поливало дощем. Погода стала псуватися вже з вечора неділі, що одними з перших відчули на собі автомобілісти. Так, неподалік від Вільногірська в крижаній капкан на підйомі потрапила вантажівка. Через складні погодні умови водій не впорався з керуванням та з’їхав з дороги, де і застряг. Визволили його силами бійців ГСЧС і комунальників. Цей нешкідливий інцидент лише поклав початок низці серйозних ДТП.

Вже о пів на першу ночі 11 січня в Дніпродзержинську, в районі ж / д вокзалу, снігоприбиральний вантажівка «КРАЗ-256Б» зіткнувся з рейсовим автобусом. Як пояснили в прес-службі ОблГАИ, комунальник, повертаючи ліворуч, не надав переваги в русі автобусу.

«У результаті аварії 28-річний водій« КрАЗу »та його пасажир, а також чотири пасажири автобуса MAN S2000 отримали тілесні ушкодження. Наразі правоохоронці розбираються у всіх обставинах, що сталося », – повідомили в прес-службі.

У самому облцентрі також вночі через погіршення погоди на вул. Космічної вантажівка одній з торгових мереж врізався в стіну водонапорного колектора. На щастя, водій залишився живий.
Як повідомили в департаменті комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міськради, спецтехніка почала розчищати і посипати дороги міста ще з ночі. У підсумку всі автобуси, а також трамваї і тролейбуси змогли вийти на маршрути, хоч і з великими інтервалами руху, ніж зазвичай.

«На автошляхах працювало 74 одиниці спецтехніки: 39 розкидачів піску, 25 снігоприбирачів і 10 навантажувачів. У прибиранні прибудинкових територій, тротуарів та підходів до під’їздів житлових будинків брало участь більше 1,1 тис. Двірників. Використовували 19 тонн посипальних матеріалів », – відзвітували в управлінні житлового господарства міськради.

В цілому ж на території Дніпропетровщини зі снігом боролися 260 спецмашин. Тільки за останній тиждень дороги посипали 14,5 тис. Тонн піщано-соляної суміші.

«За даними синоптиків, за десять днів в області випала половина місячної норми снігу. Найбільша кількість опадів довелося на останні два дні. І прогноз погоди невтішний: хуртовина, ожеледиця. Тому прохання до водіїв: будьте дуже обережні і не виїжджайте на своєму транспорті без крайньої необхідності », – звернувся до автомобілістів перший замгубернатора Олег Кужман.

За даними директора Українського гідрометцентру Миколи Кульбіди, до 14 січня в нашому регіоні протримається тепла погода з невеликими опадами. Потім же температура опуститься до мінус 10. А це означає, що міста скує льодом, що, у свою чергу, загрожує їх мешканцям травмами. Втім, ожеледь вже накоїв лиха навіть за перші десять днів нового року.

«За цей період по області була надана медична допомога 408 людям, які постраждали від вуличного травматизму. Я раджу під час ожеледиці бути дуже уважними на пішохідних переходах, так як транспортні засоби можуть ковзати на дорозі і не зупинитися до «зебри». Крім того, не потрібно носити дітей на плечах – зараз це вкрай небезпечно », – застерігає директор Обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко.

Джерело: vesti-ukr.com