Снігопади закінчаться, але прийдуть морози: температура сягатиме -19-24 ° С

19 Січня 2016 15:33

916733Снігопади в України 20 січня припиняться, але потім почнеться досить істотне похолодання, повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

У понеділок на засіданні міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій він зазначив, що з 8.00 17 січня до 14.00 18 січня загальна кількість опадів у багатьох регіонах України склало 30-50 мм при місячній нормі 40-45 мм. Тобто за період трохи більше доби випала місячна норма опадів.

М.Кульбіда поінформував, що 18 січня сильний сніг продовжує йти в Сумській, Полтавській та Херсонській областях, досить сильні снігопади в Херсонській та Кіровоградській областях. При цьому сніг поступово припиняється в Одеській і Миколаївській областях.

“До ранку 19 січня можна очікувати припинення опадів у більшості областей, за винятком Сумської, Полтавської та Харківської, де буде продовжувати випадати невеликий сніг”, – сказав він.

Директор Укргідрометцентру підкреслив, що 20 січня циклон почне виходити за межі України і вже не буде істотно впливати на погоду.

При цьому, за його словами, за цим піде зниження температури повітря. Перш за все, похолодання очікується в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях, де за добу температура знизиться до -7-12 ° С. 20-23 січня буде зберігатися такий же температурний режим, а з 23 січня температура знизиться до -13-19 ° С вночі. 24 січня температура повітря вночі може досягати -19-24 ° С практично у всіх регіонах України.

Найхолодніше буде на півночі і північному сході, найменше похолодання очікується на півдні.

З 25 січня температура повітря, як очікується, почне підніматися.