Українець винайшов капсулу, яка спроможна врятувати пасажирів літака у випадку авіакатастрофи: французи зацікавилися

19 Січня 2016 13:40

Французька преса зацікавилася винаходом київського авіаційного інженера Володимира Татаренка, який розробив капсулу, спроможну врятувати всіх пасажирів у випадку авіакатастрофи.

Зокрема, популярне регіональне видання Ouest-France надрукувало замітку про українську розробку у рубриці «Незвичайне за день».

«Кабіна літака, що відстрілюється у випадку аварії. Чи буде це зроблено в один прекрасний день? Гарне запитання! Український інженер Володимир Миколайович Татаренко  провів три роки, працюючи над цим проектом: літак зі змінною кабіною, яка допомогла би у випадку надзвичайного стану у польоті м’яко приземлитися на землю і навіть на воду завдяки парашутам та надувному плотові», – пише французьке видання.

Крім того, ще однією перевагою винаходу, крім порятунку екіпажу та пасажирів повітряного судна, видання вказує на скорочення часу для переміщення транзитних пасажирів з одного рейсу на інший. «Просте переміщення кабіни з одного літака на інший, не потребує їх персональної висадки», – зазначає видання.

Нині відеоролик переглянули 17 млн осіб. Система порятунку пасажирів, яка фігурує в цьому відео, розроблена київським авіаційним інженером. Вона може забезпечити практично гарантований порятунок всіх пасажирів та екіпажу у випадку авіакатастрофи в повітрі, під час злету або приземлення.