В Україні різко зріс курс долара – до 29 грн / дол (Відео)

19 Січня 2016 14:09

Середній курс продажу доларів в банківських обмінних пунктах Києва у вівторок виріс на 0,4 грн – до 26,7 грн / дол, а за тиждень він збільшився більш ніж 1 грн, тоді як середній курс продажу євро при таких же показниках зростання досяг 29, 1 грн / євро.
До таких же рівнів гривня впала при валютообмінних операціях за картками. Зокрема, курс опустився при купівлі долара на 0,43 грн – до 26,9542 грн / дол, при покупці євро – на 0,56 грн, до 29,3772 грн / дол.
Як повідомлялося, останній тиждень гривня на міжбанківському ринку девальвує. У вівторок курс долара перевалив за 25 грн / дол.
Національний банк України щодня проводячи аукціони з продажу валюти, зокрема, у вівторок він збільшив пропозицію з $ 30 млн до $ 50 млн.
При цьому в НБУ відзначають, що нинішній стрибок курсу викликане накопичилося за свята попитом на валюту. За словами заступника голови Нацбанку Олега Чурія, надлишковий попит на іноземну валюту спостерігається завжди, коли в Україні і США не збігаються вихідні дні.
За словами експертів, курс долара в Україні в першому півріччі 2016 може досягти 28 грн на готівковому ринку.

 

І це при тому, що Українську гривню недооцінили майже на 70%. Справедливий курс повинен бути 7 грн. за долар.

До такого висновку прийшло британське видання The Economist, проаналізувавши дані оновленого “індексу бігмака”. Гривні дали третє місце серед недооцененнех валют, обігнали її тільки російський карбованець – у нього друге місце і чемпіон – венесуельскій болівар.

Джерело: segodnya.ua