Homo Sapiens зникне через прориви в галузі генної інженерії та створення штучного інтелекту

22 Січня 2016 15:47

1453465779-4736«Кінець епохи людей буде ознаменований не війною і не дефіцитом ресурсів, а проривами в галузі генної інженерії та створення штучного інтелекту. Все це видозмінить людей майбутнього, а такий вид як Homo Sapiens – зникне», заявив американський астроном Сет Шостак.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Як припускає вчений, в осяжному майбутньому знання людства в області біології стануть настільки глибокі, що дозволять вилікувати людей від усіх хвороб. При цьому з роками у світі спочатку будуть дозволені, а вже потім почнуть активно застосовуватися генетично модифіковані людські ембріони. Через це наступні покоління людей будуть відрізнятися від своїх недавніх предків не менше, ніж сьогодні домашні собаки відрізняються від вовків.

Ще однією подією, яка принципово змінить людство в сучасному розумінні, може стати масове переселення людей за межі нашої планети. При цьому Шостак вважає, що на перших етапах мова, швидше за все, буде йти не про колонізацію Марса, а про створення штучних супутників Землі – величезних космічних станцій, за якими можна буде вільно пересуватися без скафандрів і жити довільну кількість часу.

Третім і, відповідно до одного із запропонованих Шостаком сценаріїв, головним чинником, який в майбутньому може змінити людство назавжди, є розвиток штучного інтелекту. Вже зараз транзистори настільки менше синапсів в людському мозку, що теоретично штучний інтелект, який не поступається людському, міг би вміститися на планшетному комп’ютері. Що ж стосується необхідної для цього програмної складової, прорив у цій галузі, на думку вченого, буде здійснений до 2100 року. Це може призвести до того, що роботи візьмуть на себе практично всю людську роботу, а може – до того, що самі люди зуміють записати свою свідомість на цифровий носій, знайшовши, таким чином, щось на кшталт безсмертя.

Так чи інакше, вчений переконаний, що через сто років люди майбутнього будуть не дуже схожі на Homo Sapiens, що живуть на Землі 50 тис. років.