На Дніпропетровщині вкрали 2,5 млн. бюджетних грошей

26 Січня 2016 13:03

ppppПрацівники управління захисту економіки встановили факт злочинної діяльності посадових осіб державного підприємства. За матеріалами УЗЕ слідчим управлінням було розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба ГУНП Дніпропетровській області.

Під час проведення досудового розслідування працівники УЗЕ і СУ встановили осіб і схему вчинення кримінального злочину. До складу групи входило троє осіб. Учасники групи з 2011 по 2014 роки незаконно заволоділи грошовими коштами підприємства у сумі майже 2,5 млн грн.

Чиновники внесли в офіційні документи відомості про нібито надання приватним підприємцем інформаційно-консультаційних послуг у сфері інформатизації. На підставі цих документів, щомісяця, в якості оплати за дані послуги, здійснювалися перерахування коштів на рахунку юридичної особи. Насправді ніякі послуги державному підприємству не надавалися.

За отриманими даними всі грошові кошти переводилися в готівку. Підприємець знімала нарахування через банкомати та передавала їх учасникам злочинної схеми.

Всім учасникам злочинної оборудки повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого статтями 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Учасникам групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Двом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.