Роздрукували велосипед за допомогою 3D друку

4 Лютого 2016 20:00

stainless-steel-3d-printed-arc-bicycle-10-450x300У нідерландському Технічному Університеті Делфта створюють підхід серйозно відрізняється від звичного, де використовують лазер, спікання і сталевий порошок. Нова методологія являє собою зварювання, але базується на 3D друку. За допомогою нової технології розробники навіть побудували цілий велосипед.

Студенти розробляли нову структуру за підтримки компанії з Амстердама MX3D, до слова, саме вона дала сильно відрізняється від аналогів Mataerial 3D-принтер в 2013 році. Замість того, щоб просто розподіляти шари за шарами, принтер використовує роботизовану руку для видавлювання смоли по горизонталі і / або вертикалі, в залежності від проекту. Такий тип друку являє собою тонку роботу, якесь твір мистецтва, а не нахламленіе великої кількості матеріалу.
Зовсім недавно, MX3D створила версію, що «друкує» в зварюванні. Друкарська машина видає краплю, на цю краплю ще одну і витягує фігуру, в простір. Таким чином можна отримати клітку, сітку, і найрізноманітніші фігури і структури з колонок.

У цьому велосипеді використовувалася нова техніка MX3D, де за допомогою друку спочатку створили основні фігури, а потім поєднали їх за допомогою зварювання.

Велосипед Arc незважаючи на свою повітряну форму важить стільки ж, скільки і звичайний велосипед. І по витривалості Arc також відповідає всім параметрам.

«Це для нас було важливо, використовувати друк в дизайні функціональних об’єктів, які люди використовують кожного дня» – говорить член команди Стеф де Гроот.

Джерело: fainaidea.com