У Дніпропетровську медики обговорили актуальні проблеми медицини в умовах ведення бойових дій в Україні

15 Лютого 2016 11:02

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Міжрегіональний медичний форум «Війна, міграція: виклики для системи охорони здоров’я» відбувся у Дніпропетровську на базі спеціалізованого медичного центру матері та дитини ім. професора М.Ф.Руднева.
Захід відбувся за участі відомих українських медиків, зокрема, президента Всеукраїнського лікарського товариства, народного депутата України Олега Мусія.
Як розповів головний лікар центру, д.м.н., професор, Заслужений лікар України, голова крайової організації Всеукраїнського лікарського товариства Ігор Македонський фахівці говорили не тільки про медичні, а й про соціальні та психологічні проблеми, які доводиться зараз оперативно вирішувати тим, хто бореться за здоров’я і життя людей.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Серед головних питань, які обговорювалися: основні проблеми з охороною здоров’я у мирного населення, зокрема, переселенців; виклики для системи охорони здоров’я на різних рівнях; що як і де треба змінити; якої допомоги потребує вітчизняна система охорони здоров’я у зв’язку із війною і надвеликою кількістю переміщених осіб, чим наш досвід може бути корисним для лікарів з інших країн.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Результати своєї роботи українські медики переставлять в кінці лютого в Стамбулі на Всесвітньому конгресі, присвяченому проблемам переселенців, біженців іпостраждалих в ході бойових дій.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Віра Касьянова