Слід розрахуватися з боргами за газ: на Дніпропетровщині неминуче відключення боржників

25 Лютого 2016 12:25

g2Тепловики Дніпропетровської області виконали зобов’язання лютого на 95%. На те, щоб повністю розрахуватися з газовими зобов’язаннями, у підприємств залишилося 5 днів. В ОДА попереджають – відключення боржників неминуче, і закликають виконати зобов’язання.

«Дніпропетровські теплові мережі», «Новомосковсктеплоенерго», «Павлоградтеплоенерго» і «Орджонікідзетеплоенерго» зобов’язання по сплаті за газ в лютому вже виконали і продовжують розраховуватися з боргами.

«Зобов’язання, які взяли на себе на початку місяця теплопостачальники, не покривають на 100% газові витрати. Це оплата тільки 70-80% спожитого в лютому газу. Однак виконання цих зобов’язань дозволяють не накопичувати нові газові борги і домовлятися про стабільне газопостачання з НАК «Нафтогаз України». Для того, щоб ситуація змінилася кардинально, керівники міст повинні провести аудит своїх комунальних підприємств та модернізацію тепломереж. Витрати повинні знизитися, а ефективність роботи зрости », – підкреслив глава регіону Валентин Резниченко.

На 98,7% виконали зобов’язання «Нікопольтеплоенерго», на 97,5% – Дніпропетровське теплоенерго. Більш ніж на 70% розрахувалися тепловики Дніпродзержинська, Жовтих Вод та Кривого Рогу.

Гірша ситуація у «Марганецький тепломереж». Тут зобов’язання виконали на 64,4%.