Велике добре діло складається з безлічі маленьких добрих вчинків

26 Лютого 2016 11:51

a9UTgoWyMGgАнатолій Казимирович Карвацький вже 9 років очолює Зорянську сільську раду П»ятихатського району. І на минулих виборах до місцевих органів влади люди знову довірили йому головувати.
На території сільської ради знаходиться 6 сіл, де мешкає 1600 людей.

Спогади про службу в армії для Анатолія Карвацького на все життя будуть пов»язані з Афганістаном, з кишлаком Базай – Гумбат. Саме там у 1987 році він, як тоді говорили, виконував інтернаціональний долг.
Трудову діяльність Анатолій Казимирович, після повернення додому, починав трактористом у рідній Калинівці П»ятихатського району. Потім, після закінчення Ерастівського технікуму ім. Бродського, працював агрономом у колгоспі в селі Комісарівка.
Разом з дружиною Оксаною Юріївною виховали двох синів – Костянтина і Олександра. Вже підростають онуки – Тимурчик і Софійка, незабаром у сім»ї з»явиться ще поповнення.
Олександр працює водієм у сільраді, а Костянтин вже більше року знаходиться у зоні АТО, охороняє кордони України від російських окупантів. Нещодавно разом з побратимами попали під ворожий обстріл у районі Пісків. Вдома на Костю чекають рідні і односельці.
– Нашій громаді вдалося зберегти інфраструктуру, – розповідає Анатолій Картацький, – Зорянська середня школа, колектив якої очолює Алім Михайлович Яблонський – одна з найкращих у районі, тут дають міцні знання. До школи возять дітей навіть з райцентру.
Дитячий садок «Ромашка», де завідуючою – Галина Олексіївна Пахарчук – теж наша гордість, справжній острівець дитинства.
Сільським мешканцям, як кожуть, ніколи хворіти за роботою, в селі не прийнято надавати багато уваги своїм болячкам. Тож на лікареві нашої сільської амбулаторії Павлові Івановичу Ваколюку – ще й роз’яснювальна робота. Він доносить до свідомости кожного розуміння необхідності профілактичних оглядів та консультацій у медиків. Бо хворобу необхідно виявляти на найранішій і, відповідно, найдешевшій стадії.
Функціонує у нас і Будинок культури, де відбуваються різноманітні концерти, дискотеки для молоді, працюють гуртки для дітей. Директор Будинку культури Алла Євгеніїна Романенко робить все для того, щоб відпочинок наших людей був цікавим.
Зараз всі обговорюють проект змін до Конституції України у частині децентралізації. З 18 територіальних громад у П»ятихатському районі планується створити дві: Лихівську та П»ятихатську міську раду. Звичайно, такі зміни торкнуться і нас. Нам би дуже хотілося зберегти свою громаду. Багато запланували зробити найближчим часом. І виконаємо все, навіть якщо Зорянську сільську раду приєднають до П»ятихатської міської ради.
200 тисяч гривен із бюджету сільської ради вже перераховано для встановлення євровікон у Зорянській середній школі, 500 тисяч – для ремонту доріг.
Ми дуже дякуємо за допомогу, підтримку і розуміння нашому депутату Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Гілалу Міргасановичу Ісаєву.
Його поважають, за ним йдуть люди. А значить – підтримують його справу, його ідеї.
Говорять, як музикант чує звуки там, де звичайна людина залишається глухою, так і селянин розпізнає голоса землі. Тому, що вони для нього живі. І сам він з природою родич від батька і матері, через дітей та онуків передається ця незгасима любов до землі.
Ми бачимо, як вміє працювати на землі Гілал Міргасанович, яким успішним є його господарство. І до людей він уважний та щедрий. Якщо Ісаєв не оминає нас своєю увагою, я впевнений – він зможе виконувати великі справи обласного і державного масштабів.
За сприяння Гілала Міргасановича у нас відбувається багато цікавих заходів і робиться безліч добрих справ.
Його зустрічі з виборцями як раз для того, щоб разом визначити актуальні для людей проблеми. Наші мешканці знають свого депутата в обличчя і впевнені, що Гілал Ісаєв допоможе в складній ситуації. Кожного він завжди вислухає, дасть пораду і надію на справедливість.
В деякі ситуації люди потрапляють від незнання законів, адже якісна юридична допомога стоїть у нас зараз недешево. Наш депутат вважає, що люди повинні знати свої права та обов’язки, щоб не потрапляти в конфліктні ситуації і не нести матеріальних втрат. Тому наші мешканці отримують безкоштовні юридичні консультації від помічника депутата Олени Литвинової.
Лише останнім часом Гілал Ісаєв виділив нам 14 тисяч гривен на придбання лінолеуму для дитячого садка, придбав іграшки для маленьких вихованців «Ромашки».
Також закупив шифер для перекриття церкви та бензоелектростанцію для опалення приміщення школи.
Незабаром ми плануємо встановити дитячий майданчик у селі Касинівка, подібний вже є у Осиковатій. Відкриємо майданчик на День села. Гілал Міргасанович вже пообіцяв шашлики і шурпу організувати на свято, так що буде і весело, і смачно.
Велике спасибі депутату за увагу і небайдужість до наших потреб. Адже турбота змінює світ на краще, а загальне велике добре діло складається з безлічі маленьких добрих вчинків.

Віра Касьянова.

На фото: Анатолій Карвацький з онуками Тимурчиком та Софійкою.