Я успішна і щаслива, гроші течуть до мене океаном: у Дніпропетровську чиновниця брала хабарі з молитвами

25 Березня 2016 17:30

14588945633385Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону спільно з СБУ припинила діяльність стійкої злочинної групи в Дніпропетровському міському управлінні юстиції. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного гарнізону України.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала при отриманні 2300 доларів США начальника одного з відділів районного управління юстиції та двох державних реєстраторів. Загальна сума необхідної хабара становить 5100 доларів.

Військова прокуратура встановила, що зазначену групу очолювала заступник начальника державної реєстрації прав на нерухоме майно управління. До її складу входили також посадові особи управління, які допомагали «вирішувати питання», пов’язані з державною реєстрацією прав на нерухоме майно в Дніпропетровську і Дніпропетровській області. Встановлено, що за реєстрацію документів про право власності на гаражі гаражного кооперативу зазначені посадові особи вимагали та отримали від громадянки К. неправомірну вигоду в сумі 2800 доларів США. Крім того, за реєстрацію документів про право власності на будинок вони отримали від громадянина Х. неправомірну вигоду в сумі 2200 доларів США. Під час проведення обшуку службових кабінетів в робочому щоденнику чиновниці був знайдений цікавий текст:

“Слава Богу за все!
Я успішна і щаслива
Гроші течуть до мене океаном
Я заробляю в місяць 3000 $».

«Як бачимо, звернення до Всевишнього в« чорних »справах не допомагає», – йдеться в повідомленні військової прокуратури.

Всі учасники угруповання затримані. Вирішується питання про повідомлення їх про підозру у вчиненні кримінальних злочинів за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб) та обрання запобіжного заходу.