Мир всім нам Христос приносить

27 Березня 2016 16:03

IMG_5212Тільки – но перші весняні сонячні промені торкнулися землі, у мальовничому куточку Присамар’я, Євецько – Миколаївському НВК ( директор –
Надія Решетняк) розгорнули свою активну діяльність наймолодші – учні початкових класів.
Тут розпочалася творча та сумлінна підготовка до свята Великодня в рамках проекту «Мир всім нам Христос приносить».
«Вже котрий рік поспіль передсвяткові дні заповнені плідною працею. Малюки із захопленням відшукують нові джерела та інформацію про історію виникнення свята, знайомляться із розвитком народних ремесел в Україні, зокрема з писанкарством», – розповідає керівник проекту, вчитель початкових класів Лариса Губар .
IMG_0991На уроках та в позаурочний час удосконалюють свої вміння прикрашати писанки за мотивами українського розпису та вміння самостійно задумувати зміст малюнка, творчо використовувати свої знання.
Не стороняться творчого процесу і батьки. Із задоволенням підтримують своїх маленьких дослідників.
На сьогоднішній день вже створено тексти – розповіді: «Святкування Великодня в Україні» та «Пасха в моїй родині»; виконано колективну творчу роботу «Маленьке диво Великодня» в техніці пап’є – маше та квілінгу; до «Читацьких щоденників» занесені пасхальні легенди; групою «Журналістів» проведено зустріч з односельцями, які розповіли дітям про пасхальні ігри свого дитинства.
Протягом підготовчого етапу проекту ( 1 раз на тиждень) відбуваються засідання творчих груп з метою корегування джерел інформації та робочих питань.
Підсумковим заходом буде « Усний журнал», де діти поділяться з гостями своїми досягненнями, які здобули протягом тривання проекту, нагадають про славні традиції українців, донесуть набуті знання своїм близьким людям та друзям, адже це – наша з вами історія, наша культура.

Віра Касьянова